Domcafé

Tunnelmallinen holvikahvila Domcafé Turun tuomiokirkon kivijalassa on hyvän mielen kahvila.

Lähetyskahvila Domcaféssa nautitaan Pauligin lahjoittamaa alkuperäismaakahvia Paulig Colombiaa, joka on paahdettu luonnonmukaisesti viljellyistä Reilun kaupan luomukahvipavuista. Jokaisen Domcaféssa nautitun kahvikupillisen tuotto ohjataan kasvamaan korkoa Suomen Lähetysseuran Lasten Pankkiin, joka tukee lasten ja nuorten hyvinvointia sekä edistää lasten oikeuksien toteutumista kehitysmaissa.

Kesällä 2017 Domcafén terassi täyttyy musiikista ja muista tapahtumista. Helluntaipäivänä 4.6. klo 12 kahvitellaan Sumu Big Bandin tahdissa, ja torstaina 8.6. klo 13 vuorossa on Harri Ruskeepään Sydämeni laulut -konsertti. Juhannusviikon sunnuntaina 25.6. lauletaan joukolla ikivihreitä suomalaisia. Torstaina 20.7. luvassa on merellisiä lauluja Turussa samaan aikaan järjestettävän Tall Ships Races -tapahtuman hengessä.

Kirkkopäivien, Tall Ships Races -tapahtuman ja Keskiajan Turku -tapahtuman aikaan kahvila palvelee pidennetyin aukioloajoin.

Domcafé avoinna Kirkkopäivien yhteydessä 19.–21.5.2017 pe klo 10–20, la klo 10–21 ja su klo 10–14. Kesäkauden aukioloajat 22.5.–13.8.2017 ma–la klo 11–16 ja su klo 11–15.

Suomen vanhin kahvilatila?

Turun tuomiokirkkoseurakunnan tunnelmallinen lähetyskahvila Domcafé sijaitsee ehkä Suomen vanhimmassa kahvilatilassa. Tämä Tuomiokirkon Ursulan kappelin 1400-luvulla rakennettu kellariholvi on toiminut aikanaan muun muassa Tuomiokirkon suola- ja viljavarastona.

Domcafé perustettiin vuonna 1995 osaksi lähetystyön vapaaehtoistoimintaa ja tukemaan Tuomiokirkkoseurakunnan lähetystyötä maailmalla.