Tuomiokirkon kappelit juhlatiloina

Turun tuomiokirkon monista kappeleista yli puolet palvelee nykyään historiallisina hautakappeleina. Kaikkien Pyhien kappeli eli pääkuori, Agricolan kappeli, Pormestarin kuori ja Tarkk'ampujan kappeli ovat  seurakunnan toimintakäytössä. Niitä voidaan varata myös esimerkiksi kastetilaisuuksiin ja vihkimisiin.

Tuomiokirkon kirkkosalissa on tilaa 900 hengelle. Keskilaivan pilarit haittaavat näkyvyyttä kirkkosalin reunoilta. Kirkkosalissa on 81-äänikertaiset pääurut sekä pienet kuoriurut. Kirkkosalissa on myös piano.

Pääkuorissa eli Kaikkien pyhien kappelissa järjestetään muun muassa kastetilaisuuksia. 1400-luvulla rakennetun pääkuorin keskiössä on Tuomiokirkon pääalttari tauluineen. Pääkuoria reunustavat hovimaalari R.W. Ekmanin freskot 1800-luvulta. Ekmanin käsialaa ovat myös kattoholvin taivas ja enkelit. Pääkuoriin mahtuu tuoleja noin 60 hengelle.

Agricolan kappeli (Pyhän Ristin kappeli) on kaunis ja monipuolinen holvikappeli Tuomiokirkon eteläseinustalla. Nykyinen kappeli on muodostettu Pyhän Katariinan ja Pyhän Bartolomeuksen kappeleista ja se on keskiajalla koristeltu evankelistojen ja pyhien esirukoilijoiden kuvilla sekä kasviornamenteilla. Agricolan kappelissa järjestetään muun muassa lasten tapahtumia ja näyttelyitä. Agricolan kappelissa on pieni ja moderni Agricolan alttari ja istumapaikkoja sinne saadaan 50 hengelle. Reformaation merkkivuonna Agricolan kappeli on varattu lapsille ja Kirkonrotta kertoo -lastennäyttelylle.

Pormestarin kuori (Pormestarin kappeli) toimii Tuomiokirkon hiljentymispaikkana. Sen lisäksi siellä järjestetään muun muassa ehtoolliskirkkoja. Pormestarin kappelissa oli keskiajalla Pyhälle Kolminaisuudelle omistettu pääalttari, jota ylläpitivät Turun pormestari ja raatimiehet. Nykyinen alttari kaiteineen on sijoitettu keskiaikaisen krusifiksin alle. Pormestarin kuoriin mahtuu 50 kirkkovierasta.

Tarkk'ampujan kappeli kirkon sisäänkäynnin vasemmalla puolella on oma erillinen kappelitilansa. NImensä se on saanut siitä, että se on 1800-luvulla toiminut Suomen grenatööri- ja tarkk'ampujapataljoonan kappelina ja Venäjältä tuodun pataljoonan sotilaskirkkona. Nykyään kappelissa järjestetään joka arki-ilta vesper sekä muun muassa Tuomiokirkon kansainvälisen seurakunnan toimintaa. Tarkk'ampujan kappeli sopii hyvin pieniin noin 70 hengen tilaisuuksiin. Kappelissa on korkeutensa vuoksi komea akustiikka ja pitkä kaiku, joka voi huonokuuloiselle olla hankala. Tarkk'ampujan kappelissa on omat urut.