Kirkonrotta kutsuu lapsia aikamatkalle

Turun tuomiokirkon Kirkonrotta muistelee -lastennäyttelyssä voi tutustua reformaation aikaan kaikkien aistien välityksellä. Näyttelyssä kerrotaan Mikael Agricolasta ja reformaatiosta lapsille avautuvalla tavalla.

Oppaana toimiva kirkonrotan esi-isä vie näyttelyvieraat 500 vuoden takaiseen Turun tuomiokirkkoon, jossa juoksentelivat niin kissat kuin kirkkokoiratkin. Sen sijaan seurakuntalaisten paikat oli säädelty hyvinkin tarkasti. Sukupuoli ja sääty määrittivät istumapaikat sen jälkeen, kun reformaation myötä kirkkoihin tuli penkit. Herkkänenäisimmät seurakuntalaiset upottivat nenänsä aina välillä kirkkokimppuihin, jotta eivät olisi joutuneet haistelemaan kirkkosalin hyvinkin tunkkaista ilmaa.

Laita aikaan yksiviisarinen tornikello, haistele kirkkoyrttejä, järjestä säätyläiset, kauppiaat ja talonpojat, väritä 1500-luvun Turkua ja etsi kissantassut!

Isompia lapsia kiinnostavien tekstien lisäksi näyttelyssä on paljon kiinnostavaa myös pikkuväelle. Siellä voi Mikael Agricolan vaatteisiin pukeutuneena laittaa aikaan Tuomiokirkon yksiviisarista tornikelloa, haistella kirkkoyrttejä, asetella säätyläisiä, kauppiaita ja talonpoikia oikeille paikoilleen tai vaikkapa värittää isokokoista 1500-luvun Turkua esittävää värityskuvaa. Tarkkasilmäisimmät saattavat lisäksi löytää ihan oikean kissan tassunjäljet kirkon lattialaatoista.

Näyttelytekstit on laadittu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kirkonrotta muistelee -näyttely on avoinna 19.10.2016-5.11.2017 joka päivä klo 9-18 ja sinne on vapaa pääsy. Lapsiryhmien kanssa saapuvia pyydetään etukäteen varmistamaan Tuomiokirkon infosta, ettei kirkkosalissa ole menossa mitään tilaisuutta. Infon puhelinnumero on 040 341 7100.