Musiikkia Turun tuomiokirkossa

Turun tuomiokirkko on tunnettu ja arvostettu musiikkikirkko, jossa on laadukkaan messumusiikin lisäksi toistasataa konserttia tai muuta musiikkitilaisuutta vuosittain.

Katedraalin akustiikka ja uljas miljöö antavat upeat puitteet musiikin esittämiselle niin jumalanpalveluksissa kuin konserteissa. Kirkon kuuden sekunnin jälkikaiku luo oman jylhän tunnelmansa musisoimiseen.

Turun tuomiokirkossa soivat sulassa sovussa sekä perinteinen että moderni klassinen musiikki - mutta myös monenlainen populaarimusiikki. Kirkon akustiikka on erityisen otollinen vokaali- ja kuoromusiikille. Monelle on unohtumaton elämys kuulla Suomen suurimpia mekaanisia urkuja 81 äänikertoineen yhdistettynä kirkkotilaan.

Kirkon kuuden sekunnin jälkikaiku luo oman jylhän tunnelmansa...

Tuomiokirkossa järjestetään vuosittain kaksi kesäistä konserttisarjaa: Iltamusiikki kesä-elokuun tiistai-iltoina klo 20 ja Kesämusiikkia keskiviikkoisin -musiikkihetket kesäkeskiviikkoisin klo 14. Tuomiokirkossa on jo kahden vuosikymmenen ajan tarjottu musiikinystäville myös helmikuinen Katedraali soi! -kirkkomusiikkiviikko.

Pitkin vuotta erilaiset konsertit juhlistavat kirkkovuoden pyhiä. Joulukautena Tuomiokirkossa on konsertteja lähes päivittäin.

Konsertteja järjestävät myös yksityiset konserttijärjestäjät, joiden konserteista kerrotaan tapahtumajärjestäjien omilla sivuilla sekä lipunmyyntisivustoilla.