Pyhän Annan alttari

Ennen reformaatiota Tuomiokirkko on ollut täynnä eri pyhimyksille omistettuja alttareita, joista osa on sijainnut erityisissä pyhimyskappeleissa ja osa kirkkosalissa. Tuomiokirkon Pyhän Annan alttarin uskotaan sijainneen Pyhän Ristin kappelissa. Alttariin on kuulunut Pyhä Anna itse kolmantena -veistos, jossa ovat kuvattuina Pyhä Anna, tämän tytär neitsyt Maria sekä Jeesus-lapsi. Veistos on säilynyt Tuomiokirkon museossa. Veistoksen lisäksi alttaria ovat koristaneet näyttävät alttaritekstiilit sekä mahdollisesti ristiinnaulitunkuva eli krusifiksi.

LÄHTEET

Rinne, Juhani: Turun tuomiokirkko keskiaikana II. Alttarit ja kirkolliset toimitukset. Turun tuomiokirkon isännistön julkaisema, Turku 1948. Sivut 47–52