Luojan edessä. Yhdessä. Kulttuurin parissa.

Turun tuomiokirkossa toimii neljä seurakuntaa. Turun tuomiokirkkoseurakunta, Åbo svenska församling, Turku Cathedral International Congregation sekä saksalainen seurakunta pitävät Tuomiokirkkoa jumalanpalveluspaikkanaan.

Turun tuomiokirkkoa pidetään Suomen arvokkaimpana rakennushistoriallisena muistomerkkinä. Sen hieno museo ja muut näyttelyt esittelevät kirkon historiaa aina katoliselta keskiajalta lähtien.

Turun tuomiokirkko on myös aktiivinen kulttuurikeskus. Sen musiikkitarjonta on erittäin monipuolista ja korkeatasoista. Tuomiokirkosta on muodostunut myös nykytaiteen näyttämö. Luentosarjat johdattavat hengellisen elämän, kirkon historian, kulttuurin ja yhteiskunnan äärelle.

Kansallispyhäkkönä Turun tuomiokirkko kokoaa juhlakansaa myös valtakunnallisesti.