Reformaation punatammi

Turun tuomiokirkon etelärinteeseen Mikael Agricolan patsaan lähelle istutettiin punatammi Agricolan päivänä 9.4.2017. Punatammi on osa Luterilaisen maailmanliiton Reformaation merkkivuoden hanketta ja sen sisarpuu löytyy Wittenbergin Luther-puistosta Saksasta.

"Minä olen istuttanut, Apollo on kastanut, mutta Jumala on kasvon antanut. Niin ei ole se mitään, joka istuttaa, eikä se, joka kastapi, vaan Jumala, joka kasteen antaa. Mutta se, joka istuttaa, ja se, joka kastaa, yhtä molemat ovat. Kumpikin saa palkkans työns perästä. Sillä että me olema Jumalan apumiehet. Te oletta Jumalan pellonruokko ja Jumalan rakenus." (1. Kor. 3:6–9)

Kansainvälisen Luther-puistohankkeen sivut: luthergarten.de

Suomen ev.lut. kirkon nimikkopuun istutuksen  jälkeen Wittenbergiin on istutettu myös Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien, Järvenpään seurakunnan ja Tampereen hiippakunnan puut.  Tiedot kaikista Suomen puista

Suomen kirkon nimikkopuun istuttaminen Wittenbergiin - uutinen seurakuntalainen.fi