Messu Turun tuomiokirkossa

Tuomiokirkon pääalttari puettuna vihreään väriin. Vihreä on kasvun ja elämänvoiman väri.

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Tervetuloa messuun kansallispyhäkköön!

Tänään vietämme juhlamessua yhdessä Turun musiikkijuhlien kanssa. Käsikirjassa tämä päivä on otsikoitu sanalla Etsikkoaikoja. On kyse erityisistä ajoista, joihin liittyy vahvasti Heprealaiskirjeen kehotus: "Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne."

Messua ovat tekemässä Aulikki Mäkinen, Liisa Ketomäki, Maaria Toskala, Mika Mäntyranta, Miika Ahola, Tom Linkinen, Raili Tervonen ja Anu Vallin. Musiikista vastaavat Mikko Luoma (harmonikka) ja jousikvartetti Lumo Ensemle sekä Jukka Pietilä ja Markku Hietaharju.

Virret: 325:1-3 / 130 / 412:1-4 / 232: 1- / 959 / 461:5-6

Synnintunnustus: 714

Raamatuntekstit: Jer. 18:1-10 / Ilm. 3:1-6 / Luuk. 19:41-48.

Messun aikana kuulemme Johann Adolph Hassen, Igor Stravinskyn, John Dowlandin, Johann Sebastian Bachin ja Gaston Belierin musiikkia

Ehtoollisleipä on gluteenitonta, alkoholitonta viiniä saa pyydettäessä pääalttarilta.

Messu on katsottavissa osoitteessa virtuaalikirkko.fi