Saamenkieliset Kauneimmat Joululaulut / Čábbámus Juovlalávlagat

Neljä hymyilevää naista värikkäissä saamenpuvuissa Tuomiokirkon ovella lauluvihot käsissään

Kauneimmat Joululaulut pohjois-, inarin- ja kolttasaamen kielillä Turun tuomiokirkossa ja verkossa osoitteessa virtuaalikirkko.fi

Suuren suosion saavuttanut saamenkielinen joululaulutilaisuus tulee taas! Joululauluja saameksi pääsee laulamaan perjantaina 3.12.2021 klo 18 joko Turun tuomiokirkossa tai netin välityksellä osoitteessa virtuaalikirkko.fi sekä kirkon saamelaistyön Facebook-sivulla Sámebargu Suoma ev.-lut. girkus, facebook.com/samebargu/

Tilaisuudessa on mukana Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, joka toimii tänä vuonna myös Kauneimmat Joululaulut 2021 -kampanjan suojelijana. Joululauluja laulattamassa ovat saamelaiset muusikot Aimo Aikio ja Ulpu Mattus-Kumpunen, sekä oriveteläinen kanttori Jari Linjama. Lauluja lauletaan niin pohjoissaamen kuin myös inarin- ja kolttasaamen kielillä. Lauluja säestää Turun tuomiokirkkoseurakunnan urkuri Markku Hietaharju. Laulujen sanat näkyvät lähetyksessä, paikan päällä voi laulaa jaossa olevista lauluvihoista.

Tervetuloa laulamaan Kauneimpia Joululauluja saamen kielillä Turun tuomiokirkkoon! Iloista joulunaikaa eli somás juovlaáiggi buohkaide!

Edellytämme tilaisuuteen tulijoilta koronapassia. Lataathan koronapassin itsellesi valmiiksi Omakanta-palvelusta, osoitteesta kanta.fi. Voit esittää passisi joko paperisena tai mobiililaitteen näytöltä. Tarkistamme sen ovella sisääntullessasi. Saatamme tarkistaa samalla myös henkilöllisyyden. Passia ei tarkisteta alle 16-vuotiailta. Passin tarkistus saattaa aiheuttaa ruuhkia, joten tulethan paikalle ajoissa! Kiitos kärsivällisyydestäsi!

Koronapassin käyttö perustuu Lounais-Suomen Avin päätöksiin tilaisuuksien henkilömäärärajoituksista.

Sámegielat Čábbámus Juovlalávlagat

Stuorra ilu buktán Sámegielat Čábbámus Juovlalávgat dilálašvuohta lea fargga! Juovlalávlagiid sámegielaiguin beassa fas lávlut bearjadaga 3.12.2021 dii. 18 Turku duopmogirkus ja neahta bokte čujuhusas virtuaalikirkko.fi ja ev.lut. girku sámebarggu Facebook-siiddus  facebook.com/samebargu/

Dilálašvuođas lea mielde Turku earkebismagotte bisma Mari Leppänen, guhte doaibmá dán jagi maiddái Čábbámus Juovlalávlagat 2021 dáhpáhusaid suodjaleaddjin. Juovlalávlagiid lávlumin ja lávlluheamin leat sápmelaš musihkkárat Aimo Aikio ja Ulpu Mattus-Kumpunen, ja Orivesi kántor Jári Linjama. Duopmogirku orgelčuojaheaddji Markku Hietaharju doaibmá kántorin. Lávlagiid sániid sáhttá čuovvut neahttasáddaga bokte ja duopmogirkus leat maiddái juovlalávlagihpagat.

Dilálašvuođas lea koronapássa. Boađe girkui áiggil pássadárkkistusa dihte.

Buresboahtin lávlut Čábbámus Juovlalávlagiid sámegielaiguin  Turku duopmogirkui! Somás juovlaáiggi buohkaide!