Gudstjänst i blomstertid på Domkyrkotorget

Åbo domkyrka

Sjätte söndagen efter påsk "Väntan på den heliga Anden".

"Den blomstertid nu kommer!"

I år välkomnar vi igen sommaren med en Gudtjänst i blomstertid. Församlingarnas gemensamma Gudtjänst i blomstertid firas på Domkyrkotorget kl. 12 på sö 29.5. Välkommen med att sjunga Den blomstertid på svenska och på finska!

Liturger är ärkebiskop Tapio Luoma och Åbo svenska församlings pastor Maria Wikstedt. Predikar gör ärkebiskop Luoma.

För musiken ansvarar SUMU Big Band. Kantor är Jukka Pietilä.

Gudstjänsten är tvåspråkig.

Efter gudstjänsten kan kyrkfolket, om så önskas, exempelvis göra en avstickare för kyrkkaffe hos caféet Domcafé i Domkyrkans stenfot. Domcafé har öppet kl. 11–17 med i utbudet bl.a. cafeéts nya egna specialbakelse ”Vandringsmannens dröm”, som smakar passionsfrukt. Bakelsen är vegansk.

Från Pikis, S:t Karins och Patis kan man komma till gudstjänsten gratis med den gemensamma kyrkbussen. Bussarna från Patis och S:t Karins startar vardera kl. 11.15, den ena från församlingshuset i Pikis, den andra från S:t Karins kyrka. Transporten från Patis avgår från bussarnas vändplats i Tortinmäki kl. 11.  Bussen är vid Patis kyrka kl. 11.15, och på hållplatserna utmed vägen kan man stiga på bussen.

Returtransporterna avgår från Domkyrkotorget efter gudstjänsten: Till Pikis då gudstjänsten är avslutad, till S:t Karins kl. 14.30 och till Patis kl. 13.15.

Åbo svenska församlingLinkki avautuu uudessa välilehdessä