Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Ilari Aalto: Keskiajan tiilentekijöiden jäljillä Turun tuomiokirkossa

Keskiaikaisia tiiliä, joista yhdessä piirros avaimesta

pe 17.6. kello 18.00

Turun tuomiokirkko

Osallistu paikan päällä tai verkossa
Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Tapahtuma tallennetaan

Turun tuomiokirkon syntymäpäiväluento

Turun tuomiokirkko täyttää 17.6. jo 722 vuotta. Juhlan kunniaksi kirkossa on klo 18 luento, jossa arkeologi FM Ilari Aalto kertoo keskiaikaisten tiilentekijöiden merkeistä.

Turun tuomiokirkon keskiaikaisissa rakenteissa lymyää tiiliin piirrettyjä merkkejä, jotka esittävät erilaisia työkaluja ja symboleita. Merkit ovat olleet näkyvissä vuosisatoja, mutta niihin on aiemmin kiinnitetty vain vähän huomiota. Salaperäiset symbolit ovat keskiaikaisten tiilentekijöiden merkkejä, joilla kukin tiilimestari merkitsi oman tuotantonsa. Merkit auttavat selvittämään, millä muilla kirkkotyömailla tuomiokirkon tiilimestarit työskentelivät, ja valottavat hieman sitä, keitä nämä historian hämärään kadonneet ihmiset olivat.

FM Ilari Aalto (s. 1990) on arkeologi, keskiajantutkija ja intohimoinen keskiajan elävöittäjä. Yksi hänen erikoisaloistaan on tutkimus, jota hän on tehnyt keskiaikaisten kirkkojen tiiliin piirretyistä merkeistä. Aalto kirjoittaa Mullan alta -blogia (mullanalta.blogspot.comLinkki avautuu uudessa välilehdessä) ja hän on ollut kirjoittamassa useita kirjoja, mm. Matkaopas keskiajan Suomeen sekä Valo askeleillani: Pyhiinvaelluksella Suomessa.

Luento striimataan suorana verkkoon, striimin löytää osoitteesta www.virtuaalikirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä