Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

All’Improvvison konsertti

All

to 30.6. kello 19.00

Turun tuomiokirkko

Vanhaa musiikkia keskiaikatapahtuman ohjelmassa

Keskiaikatapahtumassa kuullaan myös vanhaa musiikkia!

All’Improvvison konsertissa kuullaan muistiinkirjoitettuja ja tässä hetkessä syntyneitä, improvisoituja, groundeja. Näitä on meille säilynyt erityisesti 15/1600-luvun taitteesta Englannin ja Espanjan sekä Italian maaperältä. 

Mikä oikeastaan on ”Ground”? Hyvää suomenkielistä sanaa on vaikea löytää ja englanninkielinen termi onkin kuvailevuudessaan osuva, tarkoittaahan se myös ”maata” tai perustaa. Juuri tästä onkin sointupohjaan perustuvassa improvisoinnissa tai säveltämisessä kysymys. Toistuva sointukulku tarjoaa varmuuden jättäen samalla tilaa myös luovuudelle rönsytä. 

All’Improvvison muusikot toimivat vanhan musiikin esittäjinä ja opettajina pääkaupunkiseudulla. Heillä on monivuotinen kokemus myös improvisoinnista ja sen opettamisesta. Vanhemman musiikkn esittämiseen improvisoiminen olennaisesti kuuluukin. Konsertin ohjelma on alunperin syntynyt Parhaat Groundit-kirjan pohjalta, jonka Pilvi Listo yhtyeen muiden jäsenten avulla on tehnyt. Yhtyeessä soittavat Pilvi Listo, Olli Hyyrynen ja Pekka Silén. Liput 10€.

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä