All’Improvvison konsertti

All

Vanhaa musiikkia keskiaikatapahtuman ohjelmassa

Keskiaikatapahtumassa kuullaan myös vanhaa musiikkia!

All’Improvvison konsertissa kuullaan muistiinkirjoitettuja ja tässä hetkessä syntyneitä, improvisoituja, groundeja. Näitä on meille säilynyt erityisesti 15/1600-luvun taitteesta Englannin ja Espanjan sekä Italian maaperältä.

Mikä oikeastaan on ”Ground”? Hyvää suomenkielistä sanaa on vaikea löytää ja englanninkielinen termi onkin kuvailevuudessaan osuva, tarkoittaahan se myös ”maata” tai perustaa. Juuri tästä onkin sointupohjaan perustuvassa improvisoinnissa tai säveltämisessä kysymys. Toistuva sointukulku tarjoaa varmuuden jättäen samalla tilaa myös luovuudelle rönsytä.

All’Improvvison muusikot toimivat vanhan musiikin esittäjinä ja opettajina pääkaupunkiseudulla. Heillä on monivuotinen kokemus myös improvisoinnista ja sen opettamisesta. Vanhemman musiikkn esittämiseen improvisoiminen olennaisesti kuuluukin. Konsertin ohjelma on alunperin syntynyt Parhaat Groundit-kirjan pohjalta, jonka Pilvi Listo yhtyeen muiden jäsenten avulla on tehnyt. Yhtyeessä soittavat Pilvi Listo, Olli Hyyrynen ja Pekka Silén. Liput 10€.