Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Keskustelevat voimaillat Tuomiokirkon sakariston ullakolla

Aava merinäkymä, sinistä vettä, sininen taivas

pe 21.10. kello 18.00 - kello 20.00

Turun tuomiokirkko

Kolmella kerralla pohdintaa hiljaisuudesta, häpeästä ja huumorista

Keskustelevat voimaillat Turun tuomiokirkon sakariston ullakolla jatkuvat! Keskustelun avaajana ja vetäjänä FM, KM Paula Kangasniemi. Voimailloissa käsiteltiin loppukesästä resilienssiä, positiivista mielen hyvinvointia sekä spiritualiteettia. Nyt pohditaan hiljaisuutta, häpeää ja huumoria.

Kolmella keskusteluillalla paneudutaan mielen ja kehonkin jumeihin ja siihen, mitä sinä itse voit tehdä vapautuaksesi niistä. Tarkastelemme eri keinoja, joiden avulla saat omat voimasi paremmin käyttöön. Käytän keskusteluiltojen alustuksissa osaamistani liittyen tohtoriopintoihin, hiljaisuuden joogan ohjaajakokemukseeni ja opettajuuteeni. Nojaan tietoni tutkimustuloksiin ja perustan kurssini lähdekirjallisuuteen. Tämä kurssi on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Kurssi on lähtenyt vetämieni ryhmieni toiveista seurakunnan asiakastyössä. Kokoonnumme intiimissä tilassa Tuomiokirkon sakariston ullakolla.

Kertojen aiheet lokakuussa ovat:

pe 7.10. klo 18-20 Hiljaisuus
Mitä merkitsee hiljaisuus ja hiljentyminen? Miten hiljaisuutta voi kasvattaa ja kehittää? Onko hiljaisuus uhanalaista? Sisäisen hiljaisuuden merkitys.

pe 14.10. klo 18.20 Häpeä
Häpeä kuuluu ihmisen elämään, sillä se muistuttaa siitä, miten epätäydellisiä ja erehtyväisiä olemme. Mitä häpeä on? Mistä se syntyy? Häpeätkö toisen puolesta? Miten häpeän kokemus vaikuttaa itseen ja kanssaihmisiin? Miten häpeästä voi vapautua?

pe 21.10. Huumori
Huumori on taitolaji. Kekusteluillassa avataan huumorin olemusta, merkitystä ja roolia ihmisten kanssakäymisessä ja omassa elämässä. Saako Jumalalle nauraa? Itselle voi nauraa, mutta voiko muille? Milloin huumori muuttuu rienaukseksi tai jopa vastenmieliseksi, alentavaksi?

Osallistumismaksu 4€ / ilta
Tervetuloa!

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä