Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

HUOM!

Teknisten ongelmien vuoksi tilaisuuksien lisätietoja ei välttämättä näy! Löydät Tuomiokirkkoseurakunnan tilaisuudet lisätietoineen tämän linkin takaa ja Ruotsinkielisen seurakunnan tilaisuudet tämän linkin takaa.

< Takaisin listaukseen

Messu Turun tuomiokirkossa

Tuomiokirkon pääalttari puettuna valkoiseen väriin. Valkoinen on kirkkauden, ilon ja puhtauden väri, Kristus-juhlien väri.

su 26.3. kello 10.00

Turun tuomiokirkko

Osallistu paikan päällä tai verkossa
Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Tervetuloa messuun kansallispyhäkköön!

Yhdeksän kuukautta ennen joulua ja Jeesuksen syntymäjuhlaa vietetään Marian ilmestyspäivää. Enkeli Gabriel ilmestyi Marialle ja kertoi Marialle syntyvästä lapsesta, Jeesuksesta. Maria otti tehtävänsä rohkeasti ja nöyrästi vastaan. Päivän sanoma kiteytyy Marian kiitoslaulussa: Jumala kääntyy vähäisimmän puoleen. Vallanpitäjät syöstään istuimiltaan. Alhaiset korotetaan. Nälkäiset ruokitaan. Jumalan ihmiseksi tuleminen muuttaa ihmisten luoman arvojärjestyksen. 

Messun pappeina ovat Pete Hokkanen, Jenni Pihajoki ja Minttu Väisänen. Musiikista vastaavat Anu Åberg ja Markku Hietaharju.

Ehtoollisavsutajina ovat Helena Leino ja Raili Tervonen

Messu on katsottavissa osoitteessa virtuaalikirkko.fi

Ehtoollisleipä on gluteenitonta, alkoholitonta viiniä saa pyydettäessä pääalttarilta.

Messussa palvelevat ja avustavat Nuorekkaat eläkeläiset -ryhmä eri tehtävissä. Kuorona palvelee kaikille avoin kuoro "Ääniharava" kanttori Anu Åbergin johdolla.

Kolehti kerätään messussa Herättäjä-yhdistyksen lapsi-, nuoriso- ja opiskelijatyöhön käytettäväksi lasten ja nuorten opiskelijoiden valtakunnallisten tapahtumien ja leirien järjestämiseen.

Teksteinä messussa ovat:

1. Moos. 3: 8-15

Gal. 4: 3-7

Evankeliumina on Luuk. 1: 39-45

Messussa veisataan seuraavat virret:

52; 726; 51; 421: 1-; 232; 901: 1,5

Synnintunnustuksena on numero 712

 

 

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä