Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Katedraali soi! -konsertti

Tuomiokirkko lumihunnussa

la 11.2. kello 19.00

Turun tuomiokirkko

Mikko Heiniö: Koraaleja kanteleelle, viululle, baritonille ja jousiorkesterille

Lauantaina toteutuu alun perin Katedraali soi! 2022 -viikolle suunniteltu konsertti. Tuomiokirkossa saa silloin kantaesityksensä Mikko Heiniön säveltämä koraalikokonaisuus. Kahdeksanosainen teos polveilee kanteleen ja jousiorkesterin sekä viulun ja laulun kannattelemana Tuomiokirkon alttaritaulun maisemissa. Hovimaalari Westinin 1830-luvulla maalaama taulu kuvaa Kristuksen kirkastumista. Myös virsi 263 kuvaa samoja asioita, ja se onkin yksi teoksen musiikillisista teemoista.

Konsertissa kanteletta soittaa Eija Kankaanranta, viulusta ja konsertin johdosta vastaa Antti Tikkanen. Kristian Lindroos toimii baritonina, ja orkesterina soi Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Teoksen ovat tilanneet Eija Kankaanranta ja Antti Tikkanen Madetoja-säätiön, Teosto-rahaston ja Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

Liput: 25€ / 20€

Katedraalisoi.fi

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä