Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Janne Gröning: See the Light - Feel the Light -valokuvanäyttely

Aurinko kisailee rannan kivien lomassa

ke 1.3. kello 09.00 - su 2.4. kello 18.00

Turun tuomiokirkko

Saariston valoa ja värejä taidenäyttelyssä Tuomiokirkon Pyhän Johanneksen kappelissa

Turun tuomiokirkon Pyhän Johanneksen kappelissa on 1.3.-2.4. esillä Janne Gröningin valokuvanäyttely ”See the Light – Feel the Light”. Näyttely kuvaa saariston luontoa sen värien, valojen ja monipuolisten muotojen kautta.

Valokuvaaja Gröning haluaa teoksillaan pysäyttää ihmiset pohtimaan luonnon merkitystä omassa elämässään, sekä näyttää, kuinka kaunis, meditatiivinen, rauhoittava ja parantava luontomme on.

- Nykypäivänä masennus ja loppuun palaminen ovat suurimpia kansantauteja länsimaailmassa, kertoo Gröning teostensa taustasta. - Luontoon täytyy vain lähteä katsomaan sen kauneutta, kuuntelemaan sen hiljaisuutta, kokemaan sen voima ja harmonia, ja sitä kautta löytää rauha itsessään. Ja jos ei luontoon aina pääse, niin luontokuva välittää näitä samoja tuntemuksia.

Taidenäyttelyn kuvissa vedellä ja valolla on vahva merkitys. Kontrasti Tuomiokirkon hämärään tiilimaailmaan onkin virvoittava. Näyttelyn suojelijana toimii tuomiorovasti Aulikki Mäkinen, järjestäjänä on Turun tuomiokirkkoseurakunta.

Näyttelyyn voi tutustua kirkon aukioloaikoina päivittäin klo 9-18. Kirkon tilaisuuksien aikana pääsy on kuitenkin rajattua.

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä