Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Mistä pappi väittelee?

Ahola ja Väisänen

to 13.4. kello 18.00

Turun tuomiokirkko

Pastorit Miika Ahola ja Minttu Väisänen esittelevät väitöskirjojaan

Teologian tohtoreiksi maaliskuussa väittelevät Tuomiokirkkoseurakunnan papit Miika Ahola ja Minttu Väisänen kertovat väitöskirjojensa aiheista ja niihin liittyvästä tutkimuksesta Tarkk’ampujan kappelissa torstaina 13.4. klo 18 alkaen.

Miika Aholan väitöskirja tutkii kirkon ykseyttä. Vaikka kristilliset kirkot sanovat kirkon olevan olemukseltaan ”yksi”, löytyy kirkkokunnista erilaisia käsityksiä kristillisen uskon perusteista. Väitöskirjassa Ahola käy läpi Kirkkojen maailmanneuvoston vuonna 2013 julkaisemaa opillista asiakirjaa ”Kirkko: Yhteistä näkyä kohti”. Hän pyrkii vastaamaan siihen, mitä asiakirjassa tarkoitetaan ”ykseydellä” ja ”kommuuniolla” sekä avaa asiakirjan tekemisen taustoja.

Minttu Väisänen taas tutkii väitöskirjassaan vaikuttamistoimintaa monitasoisessa hallintojärjestelmässä. Analysoinnin aiheena on Kirkon Ulkomaanavun ja siihen kuuluvan Changemaker-nuorisoverkoston vaikuttamistyö globaaliin oikeudenmukaisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä