Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Kiirastorstain messu Tuomiokirkossa

Tuomiokirkon pääkuorin portit suljettuina, valo loistaa alttarilta.

to 6.4. kello 19.30

Turun tuomiokirkko

Tervetuloa perinteiseen kiirastorstain messuun kansallispyhäkköön!

Kiirastorstaina Jeesus aterioi viimeistä kertaa opetuslastensa kanssa ja asettaa ehtoollisen. Jeesus on ehtoollisen leivässä ja viinissä meidänkin kanssamme. Kiirastorstain ilta vaihtuu yöhön Getsemanen puutarhassa, jossa Jeesus rukoilee tuskissaan. Kun hänet pidätetään, opetuslapset pakenevat ja hylkäävät hänet. Kiirastorstain messussa sammutamme opetuslasten kynttilät, alttari riisutaan ja pääkuorin portit suljetaan.

Messun pappeina ovat Mika Mäntyranta, Aulikki Mäkinen, Sofia Flinck ja Minttu Väisänen. Musiikista vastaavat Jukka Pietilä ja Markku Hietaharju sekä kamarikuoro Nova.

Ehtoollisleipä on gluteenitonta, alkoholitonta viiniä on saatavissa pyydettäessä pääalttarilta.

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä