Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Pyhä Birgitta -seminaari

Pyhä Birgitta -seminaari

pe 6.10. kello 14.00 - kello 17.00

Turun tuomiokirkko

Osallistu paikan päällä tai verkossa
Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Birgitta Birgerintytär oli ruotsalainen aatelisnainen ja mystikko, joka on tunnettu näyistään ja perustamastaan luostarijärjestöstä. Birgitta kuoli Roomassa 23. heinäkuuta 1373, tänä vuonna on siis kulunut 650 vuotta siitä, kun Birgitta syntyi pyhimykseksi.

Tervetuloa kuuntelemaan esitelmiä Pyhästä Birgitasta!

Birgitan muistovuoden kunniaksi projekti Eletty usko keskiajan Suomessa (Tampereen Yliopisto/SLS), Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies (TUCEMEMS) ja Turun tuomiokirkkoseurakunta järjestävät yleisöseminaarin Birgitan päivän aattona, 6.10.

Seminaarin teemana on Birgitan vaikutus Suomessa myöhäiskeskiajalla. Tutkijat Elina Räsänen, Hilkka-Liisa Vuori, Sari Katajala-Peltomaa, Sofia Lahti ja Anna-Stina Hägglund pitävät luentoja reliikeistä, pyhiinvaelluksista, lahjoituksista, taiteesta ja musiikista Pyhän Birgitan ja hänen luostarijärjestönsä näkökulmasta.

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Seminaari striimataan suorana myös verkkoon, sitä voi katsoa osoitteesta www.virtuaalikirkko.fi. Tekstitetty versio tulee Tuomiokirkon verkkosivuille myöhemmin.

Lisätietoja Birgitta-juhlavuodesta löydät täältä.

 

***

OHJELMA

 

Klo 14:00 Avaussanat: Tuomas Vaura (Turun Tuomiokirkkoseurakunta)

Klo 14:05-13:25 Sofia Lahti (Helsingin Yliopisto) – ”Pyhän Birgitan reliikkejä Turussa ja Naantalissa”

Klo 14:30-14:50 Anna-Stina Hägglund (Tampereen Yliopisto) – ”Piispa Maunu Tavast ja lahjoitukset pyhälle Birgitalle”
 
Tauko
 
Klo 15:10-15:30 Elina Räsänen (Helsingin Yliopisto) – "Esineiden pitkä historia. Pyhää Birgittaa kuvaavat moniväriset puuveistokset Suomessa"

Klo 15:40-16:00 Sari Katajala-Peltomaa (Turun Yliopisto) – ”Ankara ja pitkä matka. Suomalaispyhiinvaeltajat Birgitan haudalla”
 
Kahvitauko
 
Klo 16:30 Hilkka-Liisa Vuori (Sibelius-Akatemia, Taideyliopisto) – ”Birgittalaissisarten lauluja Naantalin luostarista, laulutyöpaja”
 
Seminaarin puheenjohtaja: Marika Räsänen (Turun Yliopisto)

 

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä