Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Taiteilijatapaaminen Tuomiokirkossa - Kaisu Koivisto: Kultapallo

kaisu koiviston teoksia Tuomiokirkon rauta-aidassa

to 12.10. kello 17.00 - kello 18.00

Turun tuomiokirkko

Kaisu Koiviston Kultapallo-näyttely on tutkielma ajasta ja materiaaleista. Turun tuomiokirkon vaiherikas historia ja nykyisyys kohtaavat Koiviston piirustukset ja esineteokset, jotka ovat esillä Pyhän Johanneksen kappelissa 18.9.−31.10.2023. Taiteilijatapaaminen Tuomiokirkon Pyhän Johanneksen kappelissa torstaina 12.10. kello 17-18.

Näyttelykokonaisuus on tutkielma materiaaleista ja ajasta. Kultapallo-piirustussarjan lähtökohtana on vuonna 1990 painettu Cambridge Biographical Dictionary, jonka sivuille Koivisto on tehnyt lisäyksiä piirtämällä ja maalaamalla guassiväreillä. Vaatimaton paperimateriaali saa uusia ajallisia ja kuvallisia kerroksia, jotka johdattavat havainnoimaan kappelin yksityiskohtia. 

Kaisu Koiviston installaation kierrätystekstiilit ja -nahka rinnastuvat kappelissa oleviin kalkkimaalauksiin ja  Kijk-suvun hautarakennukseen. ” Näyttelyni sai alkunsa ajatuksista: mikä on arvokasta, mikä on tärkeää?”,  Koivisto kertoo.

Kaisu Koivisto (s.1962) on tullut tunnetuksi veistoksistaan, installaatioistaan ja valokuvistaan, joissa korostuvat pohjoisen maiseman erityispiirteet ja yhteiskunnalliset muutostilat. Yllättävät aiheen ja materiaalin yhdistelmät ovat leimallisia Koiviston teoksille, joissa hän pohtii luonnon ja kulttuurin rajapintoja.

Kaisu Koivisto on osallistunut näyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla, mm. seuraavissa paikoissa: Museo Andersen, Rooma;  Aboa Vetus & Ars Nova,Turku, Turun taidemuseo, Galleria Sculptor, Helsinki, Porin taidemuseo, Kiasma, Reina Sofia-museo, Madrid; PS 1, New York; Viron taidemuseo Kumu, Tallinna; Tokyo Metropolitan Museum, Mark Rothko Art Centre, Daugavpils, Latvia, Venetsian biennaali.
 

turuntuomiokirkko.fi/taide

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä