Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

HUOM!

Teknisten ongelmien vuoksi tilaisuuksien lisätietoja ei välttämättä näy! Löydät Tuomiokirkkoseurakunnan tilaisuudet lisätietoineen tämän linkin takaa ja Ruotsinkielisen seurakunnan tilaisuudet tämän linkin takaa.

< Takaisin listaukseen

Tapaninpäivän jumalanpalvelus Tuomiokirkossa

Tuomiokirkon pääkuorin kattoon maalattuja, kullanvärisiä enkeleitä sinisellä pohjalla. Kuva on otettu alhaalta päin.

ti 26.12. kello 10.00

Turun tuomiokirkko

Tervetuloa tapaninpäivän jumalanpalvelukseen kansallispyhäkköön!

Joulun suuri ilo vaihtuu syvään suruun. Tapaninpäivänä muistetaan ensimmäistä kristittyä marttyyria Stefanosta ja hänen lisäkseen kaikki marttyyreja. Juhani Rekola kirjoittaa: ”Jouluaamu kertoo, että Rauhan kuningas on syntynyt. Tapaninpäivä taas todistaa siitä, millainen tämä maailma on Jeesuksen syntymästä ja kahdesta tuhannesta ns. kristillisestä vuodesta huolimatta. Täällä kuulutetaan rauhaa. Täällä on sota.” (Kirjasta Beetlehem on kaikkialla). 

 

Sanajumalanpalveluksen pappina Mika Mäntyranta. Musiikista vastaa Markku Hietaharju.

Raamatuntekstit: Jer. 15:15-20 / Apt. t. 6:8,11-5, 7:51-60 / Matt. 23:34-39. 

 

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä