Messu Turun tuomiokirkossa

Tuomiokirkon pääalttari puettuna valkoiseen väriin. Valkoinen on kirkkauden, ilon ja puhtauden väri, Kristus-juhlien väri.

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Tervetuloa messuun kansallispyhäkköön!

Päivän evankeliumissa Maria laulaa kiitolaulun Jumalalle. Hän on saanut enkeli Gabrielilta tiedon Jeesuksen syntymästä ja siksi hän puhkeaa kiitoslauluun. Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Messu on osa Turussa vietettävien Karjalan Liiton hengellisten päivien ohjelmaa.

Messussa saarnaa piispa (em.) Seppo Häkkinen, muissa tehtävissä ovat Mika Mäntyranta ja Aulikki Mäkinen. Musiikista vastaavat Anu Åberg ja Markku Hietaharju.

Raamatuntekstit: Sam. 2:1-2,6-9 / Room. 8:1-4 / Luuk. 1:46-55.

Ehtoollisleipä on gluteenitonta ja alkoholitonta viiniä saa pyydettäessä.

Tuomiokirkossa on käytössä 3. messusävelmäsarja.

Messua voi seurata osoitteessa virtuaalikirkko.fi