Tuhkakeskiviikon messu

Tuomiokirkon ehtoollisvälineet, jotka on peitetty violetilla kalkkiliinalla. Violetti on katumuksen ja paastonajan väri.

Tervetuloa aloittamaan paastonaika kansallispyhäkössä!

Tänään alkaa 40 arkipäivää kestävä paastonaika.  Tänään on tuhkakeskiviikko, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Tänään messussa saat halutessasi tuhkalla piirretyn ristinmerkin otsaasi katumuksen näkyväksi merkiksi.

Messun pappeina ovat Miika Ahola ja Sofia Flinck, musiikista vastaa Markku Hietaharju.

Ehtoollisleipä on gluteenitonta ja alkoholitonta viiniä saa pyydettäessä.

Tuomiokirkossa on käytössä 3. messusävelmäsarja.