Raamattuluennot 2024: Kuka Jeesus oli? Sofia Flinck

Raamattu-luennot Turun tuomiokirkossa 2024

Millainen on Raamatun Jeesus? Millaisia puolia Raamatun kertomukset tuovat esiin nasaretilaisesta miehestä ja Jumalan pojasta? Tunnistammeko Raamatusta kirkkojemme alttaritauluihin maalatun Kristuksen vai yllättävätkö evankeliumit sisällöllään? Raamattuluentosarja jatkuu keskittymällä Jeesukseen ja poimii jotain näkökulmia niihin raamatunteksteihin, joissa Jeesus on keskiössä.

Oletko kiinnostunut Raamatun rikkaasta sisällöstä? Tässä luentosarjassa pääset sisälle Raamattuun temaattisin näkökulmin. Saat välineitä omaan hengellisyyteen, näkökulmia tekstien tulkintoihin ja niihin Raamatun sisältöihin, jotka tulevat esille myös lukuisissa maallisissa yhteyksissä. Tule mukaan kuulemaan tekstien moninaisuudesta. Luentoja pitävät Tuomiokirkkoseurakunnan papit. Erikoisvieraina luennoimassa ovat myös Sensuroitu-kirjan toinen kirjoittaja, pappi Paavo Huotari sekä eksegetiikan eli raamattututkimuksen professori Lauri Thuren.

Ohjelma:

7.2. Muuttuva Raamattu? Sensuroitu: Raamatun muutosten vaiettu historia -kirjan toinen kirjoittajista Paavo Huotari

14.2. Kuka Jeesus oli? Sofia Flinck

21.2. Vaikea Raamattu? Mika Mäntyranta