Earth Hour -konsertti Tuomiokirkossa

Leikkimaapallo ihmisen käsissä Tuomiokirkon pääalttarin edessä

Earth Hour soittaa jälleen Tuomiokirkkoa

WWF:n Earth Hour hämärtää Tuomiokirkon lauantaina 23.3.24, kun julkisivuvalaistuksen lisäksi valot sammuvat myös kirkon sisällä klo 20.25 alkavassa konsertissa. Hämärässä kirkossa kuultavassa äänimaisemassa on yllätyksellisiäkin sävyjä. Illan teemana on tietysti luonto. Urkurina toimii Markku Hietaharju. Tuomiokirkon Oratoriokuoroa johtaa kanttori Anu Åberg.

- Tästä konsertista on tullut meille jo perinne, mutta joka vuosi keksimme siihen uusia puolia, kertoo Åberg. - Yleisökin pääsee osaksi konserttia. Melkein toivon, että jollakulla olisi mukana joku taskunpohjalle jäänyt rapiseva paperi, sillä tarvitsemme erilaisia ääniä myös yleisöltä ohjelmaa varten! Olisi myös mahtavaa, jos konserttiin tulijoilla olisi taskulamppu mukana, sillä niillekin on käyttöä, Åberg vinkkaa.

Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, jossa näytetään valomerkki luonnon ja ilmaston puolesta. Earth Hourin aikana kehotetaan sammuttamaan ylimääräisiä valoja ja nauttimaan hämärästä hetkestä luonnon hyväksi. Earth Houria vietetään tänä vuonna 23.3. klo 20.30-21.30.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma kustantaa 10€. Muistathan sammuttaa valot kotoasi ennen konserttiin lähtöä.