Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Earth Hour -konsertti Tuomiokirkossa

Leikkimaapallo ihmisen käsissä Tuomiokirkon pääalttarin edessä

la 23.3. kello 20.25 - kello 21.30

Turun tuomiokirkko

Earth Hour soittaa jälleen Tuomiokirkkoa

WWF:n Earth Hour hämärtää Tuomiokirkon lauantaina 23.3.24, kun julkisivuvalaistuksen lisäksi valot sammuvat myös kirkon sisällä klo 20.25 alkavassa konsertissa. Hämärässä kirkossa kuultavassa äänimaisemassa on yllätyksellisiäkin sävyjä. Illan teemana on tietysti luonto. Urkurina toimii Markku Hietaharju. Tuomiokirkon Oratoriokuoroa johtaa kanttori Anu Åberg.

- Tästä konsertista on tullut meille jo perinne, mutta joka vuosi keksimme siihen uusia puolia, kertoo Åberg. - Yleisökin pääsee osaksi konserttia. Melkein toivon, että jollakulla olisi mukana joku taskunpohjalle jäänyt rapiseva paperi, sillä tarvitsemme erilaisia ääniä myös yleisöltä ohjelmaa varten! Olisi myös mahtavaa, jos konserttiin tulijoilla olisi taskulamppu mukana, sillä niillekin on käyttöä, Åberg vinkkaa.

Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, jossa näytetään valomerkki luonnon ja ilmaston puolesta. Earth Hourin aikana kehotetaan sammuttamaan ylimääräisiä valoja ja nauttimaan hämärästä hetkestä luonnon hyväksi. Earth Houria vietetään tänä vuonna 23.3. klo 20.30-21.30.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma kustantaa 10€. Muistathan sammuttaa valot kotoasi ennen konserttiin lähtöä.

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä