Tuomiokirkon Pyhän Johanneksen kappelin taidenäyttelytila

Pyhän Johanneksen eli Kijkin kappeli on ensimmäinen kappeli vasemmalla eteishallista kirkkosaliin tultaessa. Sen kulmassa on hautakappeli, joka rajaa lattiatilan L-kirjaimen muotoon.

Ammattitaiteilija, hae näyttelyaikaa Turun tuomiokirkosta syys-lokakuulle 2022

Keskiaikaisessa Pyhän Johanneksen kappelissa tullaan syksyisin näkemään nykytaidetta ammattitaiteilijoilta. Uudella näyttelykonseptilla Turun tuomiokirkkoseurakunta ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä haluavat tukea taiteilijoita sekä tarjota uudenlaisia elämyksiä kirkossa kävijöille. Ammattitaiteilijuuden kriteerinä ovat taiteilijakoulutus ja/tai monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla.

Näyttelyhaku on auki maaliskuun ajan, näyttelyaika on syys-lokakuussa 19.9.−31.10., avajaiset pidetään Turun päivänä 18.9.2022. Kappelissa esitettävän taiteen tulee sopia kirkkotilaan, eikä se saa häiritä kirkon muuta toimintaa. Haku on avoinna yksittäisille taiteilijoille ja taiteilijaryhmille.

Näyttelytila on maksuton, jonka lisäksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä voi tarvittaessa käännättää näyttelytekstin kahdella kielellä (ruotsi / englanti / suomi) sekä avustaa tekstien ja teostietojen painattamisessa. Näytteilleasettaja (taiteilija tai taiteilijaryhmä) vastaa teosten ripustamisesta, purkamisesta, kuljetuksesta ja mahdollisesta vakuuttamisesta. Näyttelystä ei makseta korvausta eikä näyttelystä myydä taidetta. Näyttelytilaa ei erikseen valvota, vaan valvonta tapahtuu tavanomaisen vahtimestaritoiminnan puitteissa. Ehdoista tarkemmin, ks. kohta ”Sopimusehdot”.

Näyttelytila

Keskiaikaisen Pyhän Johanneksen kappelin näyttelykäytössä oleva lattiapinta-ala on noin 35m2, tilan korkeus on useita metrejä. Tila on vapaasti käytettävissä miljöön rajoitukset ja turvallisuus huomioiden; kappelin pintoihin ei mm. saa ripustaa. Tarjolla on 9 kpl vaalean harmaita (NCS S 2502-R) yhteen liitettäviä sermejä, korkeudeltaan 2300mm, leveydeltään 1200 mm. Sermeissä on valaistus ja teosten kiinnitys tapahtuu vaijereilla. Tilaan on mahdollista tuoda myös omat telineet ja jalustat em. rajoitukset huomioiden. Pyhän Johanneksen kappeli ei ole esteetön tila.

Näyttelytila on avoinna kirkon aukioloaikoina ma−su klo 9–18, paitsi tilaisuuksien aikana.

Taiteilijavalinta

Näyttelyn taiteilijan valitsee Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kuvataiteen asiantuntijaryhmä yhdessä intendentin, kulttuuriperintöasiantuntijan ja tuomiorovastin kanssa. Päätös valinnasta tehdään kevään aikana ja kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta 31.5. mennessä. Näyttelytilan tarjoajalla on oikeus pidättäytyä näyttelyn järjestämisestä, jos sopivaa ehdotusta ei löydy.

Kiinnostuitko?

Lähetä 3 PDF-tiedostoa sisältävä hakemuksesi 1.−31.3.2022 välisenä aikana, viimeistään 31.3. klo 23.59 osoitteeseen nayttelyhakemus.turku@evl.fi seuraavin tiedoin:

Tiedosto 1:
Nimi: Hakijan sukunimi_etunimi_PDF1

• Hakijan täydelliset yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja mahdollinen www-sivun osoite)
  • Näyttelysuunnitelma, korkeintaan 1 sivu

Tiedosto 2:
Nimi: Hakijan sukunimi_etunimi_PDF2

• Korkeintaan 5 kuvaa aiemmasta tuotannosta. Nimeä kuvat seuraavasti: taiteilijan sukunimi_taiteilijan etunimi_teoksen nimi_koko_vuosi_tekniikka. Mahdollinen videomateriaali esikatselulinkkinä.

Tiedosto 3:
Nimi: Hakijan sukunimi_etunimi_PDF3

• Ansioluettelo/CV, pituus korkeintaan 3 sivua

Tiedostojen kokonaispaino saa olla yhteensä enintään 10 Mt.

Lue näyttelytilan sopimusehdot tästä linkistä (pdf-tiedosto)

Elina Ovaska
intendentti