Historia och guidningar i Åbo domkyrka

Man kan bekanta sig med Åbo domkyrka med hjälp av en smarttelefon. Det är också möjligt att boka guidade turer i Åbo domkyrka och vid Åbo stad från stadens turistrådgivningen Visit Turku. Deras telefon är +358 2 262 7900. Turistinformation förser också information om museer och evenemang i område. Mera info om Visit Turku guideservice finns på deras webplats här.

Virtuella rundvandringar

På denna sidan finns det ett par webguidningar över Domkyrkan. På Citynomadi-service finns två turer: en av Domkyrkans kapell och detaljer, en av Domkyrkans gravar.

Klicka här och hitta Åbo domkyrkas runvandring på Citynomadi-service. Välkommen att bekanta dig med nationalhelgedomen! Den invigdes som Domkyrka år 1300, tillbyggdes och fick i stort sett dagens dimensioner redan under medeltiden, såg reformationen och stormaktstidens hjältar, och tjänar än i denna dag som församlingskyrka i flitigt bruk. I Åbo domkyrka och Domkyrkomuseet kan besökaren göra en tidsresa genom sju sekler av Finlands historia.

Klicka här och hitta Åbo domkyrkas gravguidetour på Citynomadi-service. Den virtuella rundvandringen tar oss till de medeltida gravkamrarna i valven under kyrkgolvet. Fatta mod och stig in! Adelns begravningskultur på 1600-talet väcker intresse.