Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Ekumeeninen joulu Suomen Turussa

Kädet kannattelevat maapalloa Tuomiokirkon alttaritaulun edustalla.

to 16.12. kello 18.00

Turun tuomiokirkko

Ekumeenisen joulun tilaisuus Turun tuomiokirkossa muistuttaa tänä vuonna yhteisestä vastuusta maapallon suojelemisessa ja ilmastonmuutoksen torjumisessa. Teemana on Yhteinen maapallo, yhteinen vastuu, yhteinen toivo.

Humanitaarisen viestin tuo Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas. Hänet tunnetaan ilmatieteen asiantuntijana sekä toivon ja kohtuullisuuden näkökulman tuojana ilmastonmuutoskeskustelussa.

Ekumeeninen joulu Suomen Turussa tuo yhteen kirkkokuntien edustajat, jotka lähettävät maailmaan yhteisen vetoomuksen rauhan puolesta jo 28:nnen kerran. Ekumeenisen rauhanvetoomuksen esittävät yhdessä Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo, vapaiden kirkkokuntien edustajana Suomen Pelastusarmeijan ylisihteeri, majuri Saga Lippo, Helsingin katolisen hiippakunnan asiainhoitaja, isä Marco Pasinato sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma.

Tilaisuus järjestetään Turun tuomiokirkossa torstaina 16.12. kello 18. Tilaisuudessa esiintyvät sopraano Helena Juntunen ja Tuomiokirkon kamarikuoro Nova. Turun filharmonista orkesteria johtaa Olli Mustonen. Urkurina toimii Markku Hietaharju ja kuoronjohtajan sekä esilaulajana kanttori Jukka Pietilä. Tilaisuuden musiikillinen anti on vahva. Solistin, orkesterin ja kuoron osuuksien lisäksi yleisö pääsee laulamaan tuttuja joululauluja Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut -vihkosta.

Yhteislaulujen aikana kerättävä kolehti ohjataan Suomen Lähetysseuran Ympäristöpankin kautta ilmastonmuutoksen vastaisen työn tukemiseen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta siihen osallistumiseen edellytetään koronapassia. Televisioinnin vuoksi yleisöä pyydetään saapumaan Tuomiokirkkoon viimeistään klo 17.40. Tilaisuuden kooste on nähtävissä Yle TV1 -kanavalla jouluaattona 24.12. ennen joulurauhan julistusta. Kooste on katsottavissa sen jälkeen Yle Areenasta.

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä