Paavo Halonen: Paino, Iho, Taivas (edit Turku)
Turun tuomiokirkko, Pyhän Johanneksen kappeli
18.9.–6.11.2022


Turun tuomiokirkon ammattitaiteilijoille suunnatun näyttelysarjan aloittaa taiteilija Paavo Halonen näyttelyllä Paino, Iho, Taivas (edit Turku). Näyttely on esillä Tuomiokirkon Pyhän Johanneksen kappelissa 18.9.-6.11.2022. Vuosittain toteutettavalla uudella näyttelykonseptilla Turun tuomiokirkkoseurakunta ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä haluavat tukea taiteilijoita tarjoten ainutlaatuisen tilan ja tuoda uudenlaisia elämyksiä kirkossakävijöille.

Halosen näyttely käsittelee ihmisyyttä ja vastuunkantoa sekä kysymyksiä jatkuvan kasvun mahdollisuuksista.  Teosten pääosassa on ihminen tai ihmisen aihio, joka kiteytyy taiteilijalla kuvaan kristinuskon opettamasta sijaiskärsijästä, kaikkien syntiemme kantajasta. Hahmo on teoksissa kuitenkin sukupuoleton ja roduton, määrittelemätön.

Halosen puhutteleva näyttely ottaa tilan haltuun kokonaisvaltaisesti tarjoten paitsi ainutlaatuisen elämyksen vierailijoille, myös osoittaen, mikä taidenäyttelypotentiaali tilaan sisältyy. Teokset käyvät erityislaatuista vuoropuhelua niin sisällöltään kuin estetiikaltaan ympäröivän tilan kanssa. Uusimmat teokset ovat jopa saaneet inspiraationsa näyttelytilasta.

Halonen on Turun taideakatemiassa opiskellut taiteilija, joka työskentelee laaja-alaisesti visuaalisen taiteen kentällä veistäen, rakentaen esinekoosteita, piirtäen ja maalaten, installoiden sekä muotoillen. Hän työstää usein vanhaa käyttöesineistöä tai materiaalia, jolla jo itsessään on voimakas symbolinen merkitys.

(Huomaathan, että näyttelyllä on uusi päättymispäivämäärä.)

 

Tuomiokirkko on avoinna joka päivä klo 9−18 (huomioithan kirkolliset tilaisuudet). 

paavohalonen.com


***

Taide.art 23.9.2022: Nykytaidetta kansallispyhäkössä | taide.art

 

Paavo Halosen teos. Krusifiksin hahmo ruuvipuristimen alla.
Paavo Halosen teos. Krusifiksi-hahmoja.