Muistojen joulu - 80 vuotta Jatkosodan joulusta

Turun Sotaveteraanit järjestävät sotiemme veteraaneille, heidän omaisilleen, läheisilleen ja tukiryhmille kaikille avoimen tilaisuuden.

Yhteislaulujen ja Turun Sotaveteraanien Perinnekuoron ja Turun NMKYn Mieskuoro Naskalien lauluryhmän esittämien joululaulujen sekä puheenvuorojen kantamina siirrymme "Muistojen joulussa" Jatkosodan jouluista tähän päivään. – Muistellen ja kiittäen raskaista ja rakkaista jouluistamme.

Tervetulosanat Turun Sotaveteraanien pj. Pekka Paatero. Johdantopuhe Jatkosodan tilanteesta ja jouluista Turun Sotaveteraanien tj. Osmo Suominen. Arkkipiispa emeritus Jukka Paarma puhuu teemalla "Muistoja".  Jukka Paarma on Suomen Sotaveteraaniliiton valtuuston puheenjohtaja. Kynttilähartauden pitää tuomiorovasti Aulikki Mäkinen. Kanttorina Heikki Rainio.

Kirkon pohjoisella ovella Meripartiolippukunta Auran Tähtipoikien partiojohtajien ryhmä avustaa liikuntarajoitteisia ja apua tarvitsevia.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

*

Turun Sotaveteraanien Perinnekuoro jatkaa vuonna 1983 perustetun Turun Sotaveteraanilaulajat -kuoron perinnettä. Turun Sotaveteraanilaulajissa oli alkujaan 82 laulajaa, mutta viime vuosina veteraanisukupolvi on hiipunut ja tällä hetkellä Perinnekuorossa on mukana enää yksi sotaveteraanilaulaja, rovasti Kai Kiilunen. Kuoroa on johtanut Pekka Salminen.

Turun NMKY:n Mieskuoro Naskalit jatkaa vuonna 1919 perustetun Turun NMKY:n Mieskuoron toimintaa. Kuoroa on vuodesta 2005 lähtien johtanut Tommi Saalas.