Diakonins jubileumsmässa

Åbo domkyrka

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Trettonde söndagen efter pingst "Jesus vår helare".

Grahn (pred), Wikstedt (lit), Danielsson, Liljeström, Eklund, Lappalainen.

Välkommen på diakonins jubileumshögmässa! Ärtoppa serveras, utanför Domkyrkan, innan mässan. Kaffe och tårta serveras efter mässan i sakristian i kyrkan. Bekanta dig gärna med utställningen om diakoni som finns i kyrkan.

Om du har svårt att ta dig till kyrkan ring Nenne. Hon ordnar kyrkskjuts. Kontakta Nenne Lappalainen senast 1.9.2022 kl. 12.00 om du vill boka kyrkskjuts. Hennes tfn är 040-3417 467 och e-postadress nenne.lappalainen@evl.fi.

Högmässan kan även ses via www.virtuaalikirkko.fi

I år, 2022, firas diakonins jubileumsår.
Diakonins jubileumsår firas eftersom det har gått 150 år sedan den första diakonissan Mathilda Hoffmann vigdes i Finland. Syster Mathilda vigdes 1.9.1872 i Viborg där hon också arbetade som diakonissa under hela sitt yrkesverksamma liv.

Då vi firar diakonins jubileumsår är det bra att fundera på vad diakoni är. Diakoni är kärlek. Diakoni är att stöda vår nästa, var än vi möts i vardagen. Diakoni är allas vår uppgift.

Åbo svenska församlingLinkki avautuu uudessa välilehdessä