Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Kirkon ympäristöpäivien avajaiset

Kuusenkerkkiä. Kuva Jussi Vierimaa.

ma 19.9. kello 11.00 - kello 12.30

Turun tuomiokirkko

Osallistu paikan päällä tai verkossa
Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Tapahtuma tallennetaan

Kirkon ympäristöpäivät teemalla Kestävä elämä ja kestävä kirkko alkaa keskustelulla muutoksen sanoista ja teoista. Ajatuksia aiheesta vaihtavat arkkipiispa Tapio Luoma ja Climate Leadership Coalition -verkoston toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen. Avajaistapahtuma on avoin kaikille.

  • Päivien avaussanat: Kirkon ympäristöasioiden seurantaryhmän puheenjohtaja, professori Björn Vikström
  • Hiilineutraali kirkko ja kaupunki Turussa: lääninrovasti Ville Niittynen (Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä) yhteysjohtaja Antti Kirkkola (Turun kaupunki)
  • Muutoksen sanat ja teot: keskustelemassa arkkipiispa Tapio Luoma ja toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen (Climate Leadership Coalition)

Tilaisuuden juontaa kirkon viestintäpäällikkö Tuula Putkinen (Kirkkohallitus).

* * * 

Kirkon ympäristöpäivät on joka toinen vuosi järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma, joka kokoaa kirkon työntekijöitä, luottamushenkilöitä sekä muita kirkon ympäristövastuusta huolta kantavia yhteen tarkistamaan yhteistä suuntaa. Tällä kertaa tapahtuma järjestetään Turussa 19.-20. syyskuuta teemalla Kestävä elämä ja kestävä kirkko. Keskustelua käydään paitsi hiilineutraaliudesta ja sen vaatimista ratkaisuista, myös luomakunnasta ja hengellisyydestä sekä ekoteologiasta ja luontokadosta.

 

evl.fi/kirkonymparistopaivat

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä