Kirkon ympäristöpäivien avajaiset

Kuusenkerkkiä. Kuva Jussi Vierimaa.

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Tapahtuma tallennetaan

Kirkon ympäristöpäivät teemalla Kestävä elämä ja kestävä kirkko alkaa keskustelulla muutoksen sanoista ja teoista. Ajatuksia aiheesta vaihtavat arkkipiispa Tapio Luoma ja Climate Leadership Coalition -verkoston toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen. Avajaistapahtuma on avoin kaikille.

• Päivien avaussanat: Kirkon ympäristöasioiden seurantaryhmän puheenjohtaja, professori Björn Vikström
  • Hiilineutraali kirkko ja kaupunki Turussa: lääninrovasti Ville Niittynen (Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä) yhteysjohtaja Antti Kirkkola (Turun kaupunki)
  • Muutoksen sanat ja teot: keskustelemassa arkkipiispa Tapio Luoma ja toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen (Climate Leadership Coalition)

Tilaisuuden juontaa kirkon viestintäpäällikkö Tuula Putkinen (Kirkkohallitus).

* * *

Kirkon ympäristöpäivät on joka toinen vuosi järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma, joka kokoaa kirkon työntekijöitä, luottamushenkilöitä sekä muita kirkon ympäristövastuusta huolta kantavia yhteen tarkistamaan yhteistä suuntaa. Tällä kertaa tapahtuma järjestetään Turussa 19.-20. syyskuuta teemalla Kestävä elämä ja kestävä kirkko. Keskustelua käydään paitsi hiilineutraaliudesta ja sen vaatimista ratkaisuista, myös luomakunnasta ja hengellisyydestä sekä ekoteologiasta ja luontokadosta.

evl.fi/kirkonymparistopaivat