Kaksikielinen messu Turun tuomiokirkossa

Tuomiokirkon pääalttari puettuna vihreään väriin. Vihreä on kasvun ja elämänvoiman väri.

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Tervetuloa kaksikieliseen juhlamessuun klo 11.00 (huom. aika!). Juhlamessussa yli 200 laulajaa ja soittajaa yhdistävät voimansa Suomen kaikkien aikojen suurimmaksi renessanssiyhtyeeksi.

Rakkauden kaksoiskäskyn pyhänä vietämme kaksikielistä juhlamessua, joka liittyy Turussa järjestettäviin ruotsinkielisiin kirkkolaulujuhliin. Messua ovat toimittamassa piispa (em) Gustav Björkstrand, Mia Bäck ja Mika Mäntyranta.

Musiikista vastaa Markus Malmgren yhdessä ison juhlakuoron ja -orkesterin kanssa.

Juhlamessu on ainutlaatuinen tilaisuus kokea 1500- ja 1600-luvun monikuoroista renessanssimusiikkia. Markus Malmgren, yksi Suomen tunnetuimpia urkureita ja maan eturivin renessanssin kirkkomusiikin tutkija, on sovittanut ja orkestroinut mm. Palestrinan, Victorian, Lasson ja Gabrielin sävellyksiä kahdelle laulukuorolle ja peräti kuudelle soitinkuorolle. Festivaaliorkesterissa kuullaan ajalle tyypillisiä soittimia kuten nokkahuiluja, renessanssipasuunoita, sinkkejä, dulcianeja, luonnontrumpetteja ja lyömäsoittimia.

Myös yleisö pääsee mukaan musisoimaan renessanssityyliin. Markus Malmgren on sovittanut 1500- ja 1600-luvun alkuperäisten koraalisovitusten pohjalta useita virsiä, jotka lauletaan jumalanpalveluksessa.