Tuomiokirkkoon ei pääse kiertelemään tiistaina 27.9.

Tuomiokirkon pääalttari

Arkkihiippakunnan synodaalikokous Tuomiokirkossa

Tiistaina 27.9. pidetään Turun tuomiokirkossa arkkihiippakunnan synodaalikokous klo 9-16. Tuolloin kirkkoon ei pääse kiertelemään. Synodaalikokouksen eli pappien kokouksen tehtävänä on käsitellä teologisia kysymyksiä sekä seurakuntien hoitoa ja muuta kirkon toimintaa ja hallintoa koskevia asioita. Turun tuomiokirkkoon on tulossa n. 400 pappia.

Synodaalikokous on suljettu tilaisuus, johon kutsutaan hiippakunnan papit. Se järjestetään jokaisessa hiippakunnassa samana päivänä kuuden vuoden välein.