Tapahtumia Turun tuomiokirkossa

Tervetuloa Turun tuomiokirkkoon joka päivä klo 9-18! Otathan kuitenkin huomioon, että tilaisuuksien aikana kirkossa ei voi kierrellä. Penkkiin voi toki istahtaa, ja tilaisuuksiin voi ottaa osaa.

Tällä sivulla on listattuna Tuomiokirkon tilaisuuksia. Huomioithan, että lista ei ole kattava, kirkossa voi olla myös perhejuhlia (häitä, ristiäisiä, jne.), jotka eivät näy tapahtumalistassa. Häitä on erityisesti lauantaina iltapäivällä, sunnuntaina taas vietetään messuja, iltapäivällä voi olla ristiäisiä.

Lisätietoa kirkon tapahtumista saa vahtimestareilta, puh. 040 341 7100.

< Takaisin listaukseen

Messu Turun tuomiokirkossa

Tuomiokirkon pääalttari puettuna valkoiseen väriin. Valkoinen on kirkkauden, ilon ja puhtauden väri, Kristus-juhlien väri.

su 12.5. kello 10.00

Turun tuomiokirkko

Osallistu paikan päällä tai verkossa
Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Tervetuloa messuun kansallispyhäkköön!

Pääsiäisen juhla-aika on päättymässä, tänään on tämän pääsiäisajan sunnuntaista viimeinen. Katse on kääntymässä jo kohti seuraavaa suurta kirkon juhlaa. Juuri vietetty helatorstai ja tämä viimeinen pääsiäisajan sunnuntain ovat Pyhän Hengen odottamisen aikaa. Ennen taivaaseenastumistaan Jeesus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Tänään vietämme myös äitienpäivää.

Messun pappeina ovat Mika Mäntyranta, Aulikki Mäkinen ja Miika Ahola. Musiikista vastaavat Anu Åberg ja Markku Hietaharju sekä kamarikuoro Collegium Cantorum (Uppsala) Ulric Anderssonin johdolla.

Raamatuntekstit: Sak. 14:7-9 / Ef. 1:16-23 / Joh. 17:18-23.

Ehtoollisleipä on gluteenitonta ja alkoholitonta viiniä saa pyydettäessä.

Tuomiokirkossa on käytössä 3. messusävelmäsarja.

Messua voi seurata osoitteessa virtuaalikirkko.fi

 

Turun ja Kaarinan seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä